Ulos ihmistenilmoille !

Moi !

Viimeisen kuukauden aikana oon työstänyt tätä projektia draivilla eteenpäin. Oon katsastellut eri kasveja ja niiten kasvuolosuhteita ja yrittänyt tehdä puutarhasuunnitelmaa.

Ajatus siitä, että pystyisi tuottamaan kaikki tarvitsemansa ruoat itse oli aluksi luonnollisesti vain idea. Sitten siitä tuli hyvä idea. Sitten siitä tuli ainoa vaihtoehto, joka täytti mun kaikki ajatukset (melkein). Sitten siitä tuli massiivinen urakka alkaa selvittää tuhatta ja yhtä asiaa että sais koko pakan kasaan.

Ensimmäiset laskelmat (idean syntymisehetkeltä viimesyksynä Kroatiassa Permaculture design Certificate kurssin aikana) perustui totaaliselle arvaukselle :

 20150129_105757[1]

Tämän jälkeen muistiinpanoja, ideoita ja laskelmia on syntynyt kymmeniä ellei jopa satoja sivuja ja viimeisimpänä olen päätynyt tutkiskelemaan ihmisen tarvitsemia hivenaineiden ja ravinteiden määrää (jotta viljelysuunnitelmalle olis joku perusteellinen pohja eikä vaan arvauksii mikä olis hyvä) ja tutkinut mistä kasveista saa ja minkäkin verran ja mitä..

 20150129_105852[1]

…Josta voi sitten toivottavasti laskea, kuinka paljon mitäkin kasvia tai kasveja tulisi ainakin kasvattaa, että saa tarpeeksi kaikkia mahdollisia hivenaineita ja voi elää tasapainoista ja terveellistä elämää 🙂 Sit pitää vielä ihmetellä satoarvoioita, että pystyy laskemaan tarvittavan pinta-alan puutarhalle ja voi viimein ruveta hankkimaan siemeniä yms..

Tämän tarkempia laskelmia en ole ihan vielä kerennyt tekemään, joskin ajattelin pureutua kiinni tähän teemaan varmaan tästä iltapäivästä kunhan saan ensin tämän sivun ulos. Tämä nettisivu (jonka kanssa tappelin äsken niin paljon että vaihdoin koko homman blokiksi..) on meínaan vähän unohtunut kun kaikki tiedonhankinta on vienyt mukanaan, mutta nyt kun tiedonhankinta on siirtynyt myös konkreettisten hankintojen eteen on sosiaalisesta verkostoitumisesta tullut olennainen osa projektin etenemistä.

………………..

Toissapäivänä julkaisin Jyväskylän roskalava-ryhmässä facebookissa tarvitsevani tuhkaa ja kananmunankuoria lannoittaakseni viljelmiäni ja reaktio viestiini oli mitä innostavin ! Kymmenet ihmiset lupasivat kerätä minulle talteen joko tuhkaa tai kuoria ja tulipahan sitä tarjouksia myös hevosenlannasta, kanankakastakin ja taimikasvatuspurkeistakin! Joitain kerkesin käydä jo hakemassakin!

Tämän reaktion vastaanottaminen on valanut minuun aivan uudenlaista innostusta ja uskoa projektin suhteen !  Kiitos tuesta siis kuuluu kaikille jo tässä vaiheessa ja aina 🙂

Muutenkin viimeisen kuukauden aikana olen törmännyt mitä mahtavempiin ihmisiin, jotka ova minua auliisti opastaneet milloin hapatuksen ja metsäpuutarhan alkeisiin ja milloin osoittamaan huomioni mihinkin yksityiskohtiin vaikka siitä, että porkkanoiden harvennus tulee tapahtua ennen juhannusta….

Juttu luistaa ja liitelee siis milloin mihinkin suuntaan, mutta erityisen tyytyväinen olen siitä, jos ja kun minun ei tarvitse lähteä tukemaan minkäänlaista kaivos ja louhostoimintaa saadessani ainekset ravinteikkaaseen multaan. 🙂 Ja tästähän koko hommassa tuliskin olla kyse. Luonnonvarojen kierrättämisestä niin, että jätettä (ainetta jota ei voida uusiokäyttää millään tavalla) syntyy minimaalisesti ja olemassaolevien resurssien luonnonmukainen kierto maksimoituu.

Tästä syystä tähän loppuun vielä viimeviikolla jamien yhteydessä syntynyt  agressionpurkautumisbiisi kaivostoiminnasta…

Ja vaikka tossa biisissä totesinkin et lähtekää kaikki vittuun täältä, nii ei teiän tarvii jos teki haluatte jossainvaiheessa siirtyä kohti kestävämpiä elintapoja ja irti oravanpyörästä ja kaivosluontoraiskausruoantuotannon tukemisesta. =) hehehe

Tästä on varmaan hyvä jatkaa seuraavaan kertaan… Moimoi!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Ulos ihmistenilmoille !

    • Kiva kuulla, Enköhän yritä kasata ainakin jossain väleissä aina tekstejä myös niistä opeista mitä oon kaikenmoisilta ihmisiltä matkan varrella saanut.
      En tiiä onnistuuko wordpressiin minkään jännemmän keskustelusysteemin fiksaaminen, mutta oon toki avoin myös keskuäällä tai jotenkin muuten 🙂 toki tavoitteena pitkällä aikavälillä on sitten pystyä nimenomaan jakamaan itse opittuja asioita eteenpäin mahdollisimman jäsennellysti ja selkeästi, että oravanpyörästä hyppäämisestä tulisi mahdollisimman jouhevaa kaikille siitä unelmoiville!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s